Hjemmekamp BLNOK mot Ulriken

Postet av Ullern Basket den 17. Nov 2022

Suverene Ulriken er gjester i Flerbrukshallen lørdag 19.11. kl 16:00. Bli med for å se om Ullern kan hamle opp med Norges for tiden beste damelag og suveren tabellener.
4 Ullernlag påmeldt ungdoms NM

Postet av Ullern Basket den 20. Okt 2022

Ullern er en av 4 klubber i Norge som har meldt på lag i alle 4 klasser! I hvert NM klasse kjemper maksimalt 12 lag om NM tittelen. Mens jentelagene U16 og U19 går rett til neste års NM sluttspill, må begge guttelag kvalifisere seg for sluttspillet- Kvalifiseringstuneringen blir spilt 11-13-11.2022 i Rykkinnhallen.  

U16-NM arrangeres av Hønefoss Basket 28.- 30. april og U19-NM av Frøya Basket i Bergen 5.- 7. mai. Jentelagene til Ullern går rett til sluttspill, uten kvalifisering – 8 lag i U16 og 10 lag i U19.


GU19 laget (2004/05) til Ullern ble seedet som nr 3 bak Asker og Kolbotn. Begge sistnevnte var i finalen i fjor og har beholdt stammen i lagene sine. De 12 sluttspilllplasser fordeles på 7 plasser til Region Øst ++ og 5 plasser til Region Vest ++. Hele 30 lag er påmeldt: i øst vil 18 lag være på med moroa, mens det blir 12 lag i vest.


I GU16 klassen blir det enda verre å kvalifisere seg. Et Basket-ting vedtak tilsier at hver region stiller med minst et lag. Siden hele 29 lag vil være med på NM, Region Sør og Nord får garantert en plass hver, Region Midt 2. Region Vest får tildelt 3 plasser. Det betyr at 16 lag i Region Øst kjemper om kun 5 plasser. Kvalifiseringen deles opp i 2 tuneringer: turnering 1 spilles samme helg og sted som G19, de 2 beste fra hver av de 4 grupper møtes igjen i februar for å finne frem til de 5 NM deltagere fra Region Øst. Ullern G06 ble seedet som nr 6, mostandere i gruppen blir Centrum, Kolbotn og Sandefjord.


Møt opp helgen 11.-13.11. på Rykkinn for å støtte G16/G19 lagene i kvalikkampen!

 

 NM kvalik G16 - Ullern seeded som nr 6 i RØ

 NM kvalik G19 - Ullern seeded som nr 3 i RØ

 


Ny hjemmekamp nye sjanser

Postet av Ullern Basket den 19. Okt 2022

Ifølge coach Frey har damelaget vårt hatt en stigende formkurve gjennom de 3 seriekamper som hittil ble spilt i sesongen. Den tallmessige beholdningen sålangt er 1 seier og 2 tap, men tall sier ikke alt! Spesielt det knepne tap med kun 1 poeng mot Bærum i forrige uke føltes som en seier! Ullern utfordert NM vinner og sesongens med-favoritt Bærum på dems hjemmebane med bra lagspill og flotte individuelle prestasjoner. Kan sesongens 4. kamp bli lagets 2. seier? 

Kom og se selv på lørdag 22.10. kl 16:00 i Ullern Flerbukshall!

BLNO sesongen starter lørdag

Postet av Ullern Basket den 6. Okt 2022

Lørdag 08.10.22 kl 16:00 starter endelig sesongen for vårt damelag. Det er Bergen Elite som står på andre siden av parketten. Velkommen alle Bergen Fans! 

Forrige sesong ble avsluttet med en herlig tredje plass i NM. Greier damene å gjenta brakten? Kom og se! Barn og ungdom yngre enn 20 - gjerne ikledd Ullerndrakt - slipper inn gratis. Voksne støtter laget ved å betale NOK 100,- med Vipps ved inngangen. 

Les gjerne også hva basket.no har å berette om vårt unge lag. Hvem er ny, hvem har forlatt klubben?


Velkommen alle sammen!
Rent Idrettslag - stort engasjement rundt foredrag fra Antidoping Norge!

Postet av Ullern Basket den 28. Sep 2022

Rent Idrettslag - stort engasjement rundt foredrag fra Antidoping Norge!

 

Ullern Basket støtter helhjertet opp om Norges Idrettsforbunds Antidopingarbeid, og vi ønsker alle en ren og fair idrett hvor vi konkurrerer på like vilkår. 

 

Ullern Basket er sertifisert som Rent Idrettslag, som er et program under Antidoping Norge for å forebygge doping og få opp fokus på antidopingarbeid i klubbene. Som ledd i dette arbeidet arrangerte vi denne uken et seminar med Antidoping Norge for våre spillere, trenere og ledere. Thea Langeland fra Antidoping Norge holdt en spennende presentasjon hvor vi lærte mer om både hva som kan være et brudd på dopingreglene, helsemessige farer ved bruk av doping og konsekvenser i form av utestengelser og straff. Vi fikk også god informasjon om hvordan en dopingkontroll gjennomføres i praksis og hva du som spiller skal gjøre under en kontroll dersom du blir tatt ut til dopingkontroll. 

 

Dette var et foredrag som engasjerte salen, med mange spørsmål og kommentarer fra våre spillere, trener og ledere. En stor takk til Thea Langeland fra Antidoping Norge for et spennende og engasjerende foredrag!

Dere finner mer nyttig informasjon om antidopingsarbeidet på https://www.antidoping.no og gjennom kurset https://renutover.no/ 

20220926_181444.jpg

20220926_190300.jpg

Thea Langeland fra Antidoping Norge holdt et spennende og engasjerende foredrag!

Ren Bilsport - Norsk bilsport
Utkast sportslig plan Ullern

Postet av Ullern Basket den 5. Sep 2022

Styret har utfordret klubbens nye sportslige leder Ståle Frey til å utarbeide utkast til sportslig plan for klubben. Utkast kan lastes ned her. Ståle ser imot å få innspill til planen. Det kan også diskuteres nærmere med Ståle på kickoff møte 07.september. 

Frist for skriftige innspill settes til 10.oktober 2022.


Hilsen fra styret 

Sesong Kick-off Ullern 7.9.22

Postet av Ullern Basket den 28. Aug 2022

7.september samles spillere, trenere, lagkontakter, foreldre i Ullern flerbrukshall. Legg det i kalenderen og bli med!

Ullerns sportslig ansvarlig Ståle Frey kommer til å informere om klubbens arbeid. Representanter fra styret vi også være til stede. Pga lett servering ber vi om at man melder seg på via Spond.

https://club.spond.com/landing/courses/ullernif/F0E9651685AE48E481CCD397B75859AE/main_products


Innebygd bilde

Jentecamp i høstferien

Postet av Ullern Basket den 28. Aug 2022

Ullern Basket arrangerer en basketcamp bare for jenter! Åpen for jenter fra Ullern og fra andre klubber.

Jenter som er født 2007(U16) - 2010 (U13) kan melde seg på.

Sportslig hovedansvar: Ståle Frey

Klubbansvarlig: Inga Bye Aune, 92400780 , ingaaune@gmail.com

Plass: Øraker Idrettshall
Dato: 3.okt - 7.okt 2022
Tid:
09:00-14:00

Det blir 2 økter pr. dag. En dag kan se ut som følger:
1. økt: kl. 9 - 10.30
Pause: kl. 10.30 - 12, 

Spise medbragt matpakke, noe teori (ernæring, fys-trening, o.l.)

2. økt:  kl. 12 - 14

Vi trener inne i hallen og spillerne tar med egen matpakke som spises i lobbyen.
Klubben kjøper inn frukt som alle får spise av.

Kostnad for 5 dagers trening 2 økter pr. dag er NOK 1400,-.
Vi planlegger besøk av BLNO kvinnespillere (forebilder) på campen.

Påmelding via Spond!

VELKOMMEN!
En tredjedel av U16 jentelandslaget kommer fra Ullern Basketball Klubb

Postet av Ullern Basket den 27. Aug 2022

I disse dager spiller U16 landslaget for jenter Europa Mesterskap i Podgorica Montenegro. Hele 1/3 av landslaget kommer fra klubben vår! 

Aurora, Fanny, Hannah og Sophia har spilt sammen siden de var små, og har spilt for Ullern-trenere som Liza Priestley, Joseph Allen, Bodil Brokhaug, Ellen Hamremoen og Ståle Frey. Under covid fikk jentene trene med Ullerns Elitelag, noe som var svært viktig for å holde motivasjon og skills i gang under nedstengningen. 

 

Foto: Fiba

                 

 Foto: privat

Fanny, Hannah, Aurora og Sophia har trent og spilt sammen flere ganger i uken siden de var små. 


Vi tar en prat med jentene for å finne ut hvordan de har opplevd EM så langt, og for å få noen gode råd om hva man bør ha fokus på hvis man er ung og ønsker å spille på aldersbestemte landslag.
 

 • På internasjonalt nivå er det ekstremt viktig å ta vare på ballen og unngå turn-overs. I tillegg er det svært viktig med søvn, vann og ernæring når man skal prestere over lengre perioder som i et EM, sier landslagskaptein Fanny Dyngeland-Sundén. 

 

 • Det viktigste jeg tar med meg hjem er å håndtere høyt tempo og press. Vi er blitt presset hardt av sterke basketnasjoner som Montenegro, Bulgaria og Tyrkia. Når du er pointguard føler du et helt annet tempo enn hva du vil finne i Norge. Dommerne tillater mer, og forsvaret er alltid tett på med armer og hender over alt, sier Aurora Toyomasu. 

 

De fire Ullern-jentene har alltid vært topp motiverte og ambisiøse, og vi spurte hva de synes er det beste med å være på et landslag.
 

 • Det beste med å være på et landslag er alle opplevelsene og erfaringene vi får både på og av banen. Etter bare et par kamper utvikler alle spillerne et mer fysisk og aggressivt spill. Det er spennende å hele tiden møte nye lag som har forskjellig spillestil. Dette gir oss masse god trening, sier Sophia Priestley. 

 

Jentene og landslaget havnet i «Jerngruppen» som anses å være en av de tøffeste i EM. Med tre tap bak seg mot Tyrkia, Montenegro og Bulgaria håpet man på jevnere kamper i sluttspillet. Og her har man spilt jevnt mot både Nederland og Ukraina, men dessverre tapt med liten margin. Lørdag går den siste kampen i EM mot Irland, og her satser man på å vinne. Alle Ullerns jenter har fått spilletid, scoret og vært sentrale i kampene. Ullerns 06 årgang er sterk, og jentene er tydelige på hvor viktig det er å ha en motivert treningsgruppe hvis man vil bli god i basket. 

 • Hvis du vil være med på landslaget må du jobbe hardt. Det som gjør at du skiller deg ut er spilleforståelse. Lær deg hvordan rotasjonene fungerer og hva du skal gjøre i i forskjellige situasjoner. Dette er supernyttig når du skal spille mot nasjoner som på papiret er bedre enn Norge, sier Hannah Kristoffersen.  

 

Neste sesong møter du disse fire dyktige jentene i J19 serien og kanskje også på Elite laget hvis de klarer å kjempe seg til en plass. Vi ønsker alle fire stort lykke til i avslutningen av EM og med neste sesong. 

                                                                                                 

Heia Ullern og Heia Jenter 06!

Kontrakten er signert, blekket har tørket

Postet av Ullern Basket den 23. Mai 2022

... og nå starter jobben som sportslig leder Ullern Basket og hovedtrener damelaget for alvor for Ståle Frey. Dersom noen har lyst å slå an en prat med Ståle så vil han være mye i hallen om ettermiddagene og kveldene og ellers har han kontorplass sammen med Ullern Baskets administrative leder Michael Söderström i Ullern flerbrukshall, andre etasje.

Ståle er godt i gang med å lage sportslig plan for Ullern Basket. Gjerne ta kontakt om noen i klubben har innspill til det. Vi antar at første versjon legges ut rundt månedskifte mai/juni.

Ståle har også kalt inn til obligatorisk trenertreff på onsdag 1. juni, kl. 18 - 21 i Flerbrukshallen, møterom i 3. etg.


Lykke til, Ståle!

Ståle Frey (t.h.) og styremedlem Hans-Jörg Schneidt ved kontrakts-signeringen.

Ståle signerer kontrakten for den sportslige lederjobben og treneravtalen Firi damer ved hans nye kontorplass i Ullern flerbrukshall.
Mange ungdommer blant landslagskandidatene

Postet av Ullern Basket den 7. Mai 2022

Hurra for våre unge lovende! 

Hele 20 Ullern spillere har blitt tatt ut til landslagssamlingene som starter i mai 2022. For mange landslag blir Nordisk og EM målet for sommeren. Godt å være i gang igjen etter 2 år med delvis eller helt nedstengning...

Bak de mange unge lovende som ble tatt ut finnes det mange Ullerntalenter som dessverre ikke fikk plass denne gangen. Stå på, det ordner seg på sikt!

NBBF har tatt ut følgende Ullernspillere til landslags-uttak våren 2022:

U15 kvinner
Headcoach: Dana Meknas
•    Ane Røbech Berthelsen
•    Aleksandra Eckhoff-Eliassen
•    Amelia Yazhi Liu
•    Sofija Popovic
•    Ophelia Isabel Hamm Skjørten

U15 menn
Hovedtrener: Nicholas Phillip
Assistenttrener: David Cox, Ullern
•    Isak Eriksrud, Ullern
•    Daren Göctürk, Ullern

U16 kvinner
Hovedtrener: Axel Langaker
•    Fanny Matilda Dyngeland-Sundén
•    Sophia Margaret Priestley
•    Maia Louise Løkås-Fusdahl
•    Aurora Sakura Grieg Toyomasu
•    Hannah Eulalia Tomren Kristoffersson

U16 menn
Hovedtrener Baard Stoller
Første samling 26.05.
•    Oscar Hellebust
•    Elias Lyngstad

U18 kvinner
Hovedtrener: Kevin Juhl-Thomsen
•    Camilla Wold Wægger (05!)
•    Hannah Ledsten Ullersmo
•    Lily Izadi 

U18 menn
Hovedtrener: Kjetil Andresen
Assistenttrener: Morten Strand Myrvang, Ullern
•    Scott Priestley (05!)
•    Fredrik Kleivdal (05!)

U20 kvinner
Headcoach: Ola Gravem Knutsen
•    Felicia Dyngeland Sunden


Ullern har følgende trenere med i voksen og aldersbestemte landslag.

•    Ståle Frey, assistent kvinnelandslaget
•    Jeanine Flaaten, assistent herrelandslaget
•    Morten Strand Myrvang har blitt utnevnt til assist coach for U18 menn. 
•    David Cox har blitt utnevnt til assist coach for U15 menn. 

Det kryr godt i Ullern! Vi gratulerer alle spiller og trenere mucho mas med uttaket!


 

U16NM: 2 x bronse for Ullern

Postet av Ullern Basket den 1. Mai 2022

Ullern er heldig ved å ha en såpass sterk 2006 årgang på jente og guttesiden. Begge lag viste før og i U16NM at de med rette tilhørte på forhånd til favorittkretsen. Dessverre fikk begge en liten dyp i semifinalen, men skuffelsen over mistet finaleplass ble brukt som motivasjon for å sikre bronse. 


J16 slo EB85 igjen etter gruppekampen, denne gangen suverent med 62:40 etter å ha tapt i en krimi av en semifinale mot Kjelsås med 52:57. Aurora Toyomasu skåret vanvittig sterke 24 poeng - hele 4 trepoengere - mot Kjelsås men det hjalp ikke siden Kjelsås forsvarte bra mot de andre Ullernspillerne. Finalen ble forøvrig heler ikke noe for svake nerver, Kjelsås kollektivet slo Ulriken og toppscorer Anna Wikstrøm - 49 poeng i finalen! - med 84:82. Fanny Dyngeland-Sundén ble valgt i Allstar Teamet etter en famøs turnering.


G16 var de store forhåndsfavoritter men ble dessverre slått ut i semien av Sandvika med sifrene 62:66. Ullern ledet etter tre meget ujevne omganger (17:13;8:27;26:8) med 3 poeng men greide ikke å hale i land seieren. Det er synd for landets hittil desidert beste G06 lag som ikke har tapt en eneste seriekamp i 06 eliteserie i de siste årene og som heftet seg bra i SaniaCup tidligere i april. Sandvika tapte deretter en spennende finale mot Centrum. Oscar Hallebust kom med på Allstar Teamet.


Vi gratulerer begge lag med bronse! Og Fanny og Oscar med plass på Allstar team!


https://www.basket.no/nyheter/2022/gullvinnerne-vil-ut-i-europa/

https://www.basket.no/nyheter/2022/centrums-forste-u16-gull/


Fantastisk NM turnering ga sølv!

Postet av Ullern Basket den 25. Apr 2022

Ullern har greid noe som kun de aller største Ullernfansene på forhånd hadde drømt om: å utfordre Ulriken i finalen! Mange sterke prestasjoner og gode nerver hos alle impliserte måtte til for å komme så langt. Allerede i "gruppefinalen" ble høyre seedete Hop slått med 1 poengs margin. Neste skalpen fulgte i kvartfinalen der "uslåelige" EB85 anført at tidligere Ullernspiller Sofia Brokhaug Koch ble beseiret, men trener Hamremoen hadde lagt en kampplan som ble fulgt og som slo an!

I semifinalen ventet sterke Tromsø. I rekkene til Tromsø finnes årets unge Firi talent med Vilde Havnes og meget sterke Vilde Sjåvik og Ingeborg Gruber som ble valgt inn i Allstar team! Det ble en thriller av en kamp hele veien. 2 minutter før slutt prikket Felicia Dyngeland-Sundén inn en to-poenger til 53:52 og det holdt til seier. En meget sterk lagseier igjen av Ullern! Over all forventning! Ved siden av Felicia (15poeng) bidro 06er Aurora Toyomasu sterkt på scoringsfronten (18poeng), begge prikket inn 3 trepoengere. Fra den meget sterke 06 årgangen fikk også Sophia Priestley og Fanny Dyngeland-Sundén mer enn 30 minutters spilletid. Alle de tre 06ere har denne sesongen samlet sine første erfaringer i Firi laget til Ullern og man kan bare se fra sidelinjen. Om en uke er det allerede U16NM og da kan suksessen for 2006 årskullet fortsette.

Å møte Ulriken i finalen ble som man kunne forvente en tøff affære. U19 laget fra Bergen stiller med mange spillere i Ulrikens Firi lag, et lag som dominerer fullstendig i dameserien. Disse jentene har dominert norsk jentebasket helt siden de ble slått for 5 år siden av Ullern J01 i U16 finalen (og 3 ganger til av Ullern i J19 NM) ! Ulriken spiller helbanepress og det er ikke lett å få ballen kontrollert over midtstreken. Ullern holdt ut kampen og kunne deretter endelig slippe løs jubelen over sølv!

Felicia Dyngeland-Sundén ble belønnet med en plass i Allstar Team sammen med Ingeborg Gruber fra Tromsø og tre Ulriken-spillere! Men hun var ikke den eneste spilleren fra Ullern den dagen fordi sterke 04er Finley Heath fra G19 laget også fikk plass i guttenes allstar team. Gratulerer begge to spillere!

Vi gratulerer Ullerns J19 – spillerne, coach Ellen Hamremoen og alle hjelperne i kulissene - med en meget sterk prestasjon og sølv i U19NM!


Bilde: NBBF

Bilde: Johanna Sundén
Scania Cup 2022

Postet av Ullern Basket den 20. Apr 2022

3 ungdomslag fra Ullern fant veien til Södertälje for å konkurrere i årets utgave av det uoffisielle nordiske mesterskap for klubblag. Klubben hadde nok stilt med et fjerde Ullernlag, men i år ble det en annen prioritering: Ullerns jenter hadde basketsamling i påskeuken med 19 kypriotiske basketjenter fra Keranvos. Meget vellykket event!


For de tre deltagende Ullernlag ble det blandete opplevelser i helgen. Noe stang ut, viktig stang inn da det gjaldt og utur med sekretariatet. Sistnevnte gjaldt for G19 som trodde allerede at laget hadde sikret seg en trepoengs seier over Djurgården i siste gruppespillet. En dommer viste "game over", men iherdige protester fra motstander, et svakt sekretariat og uenighet i dommertrioen sørget for 4 ekstra-sekunder til motstanderlaget. En "vill" treer traff kurven og ga ekstraminutter, motstanderen utnyttet momentum og gutta kasserte et bittert tap. Tapet førte til 2 norske dueller der en kamp ble tapt og en vunnet. G19 skal til NM førstkommende helg og vi tror at laget tar Scania som oppvarming og motivasjon for kommende oppgaver!


G05 fikk en tøff gruppetrekning mot Danmarks beste lag (Falcon) og en av Sveriges 4 beste lag. Men som så mange ganger før i ScaniaCups historie: det mer erfaren norske lag blir, det bedre henger de med: G05 tapte knepent med henholdsvis bare 4 og 2 poeng forskjell – stang ut! I kvalifisering til kvarten var det derimot stang inn: danske BMS Herlev ble slått med 11 poeng. Mye også takket være iherdig innsats fra tribunen der Oppsal G17, Ullern G19 og danske EVN (!) sørget for spetakkel. Takk alle sammen! 
5 av Ullerns G17 kom blant de 50 mestscorende spillere. Det er meget sterkt for et lag som til slutt havner på 8. plass og har spilt mot bla vinner og sølvvinner. Fredrik Kleivdal ble toppscorer for hele G05 årgangen! Fantastisk prestasjon! I tillegg fikk han 3 bestemanns priser tildelt etter kampen. Henrik Schneidt ble assistkonge og fikk 2 bestemanns priser. Men igjen: uten team, ingen individuelle prestasjoner.


Norsk Basket har hyllet G06 og lagets prestasjon i ScaniaCup og det med rette! Laget har prestert over forventning mot meget sterk motstand. At G06 skulle vinne gruppen og vise ekstrem vinnermentalitet i knepne kamper mot basket-storheter som Lobas, BMS Herlev og AIK hadde vel ingen forventet. Deilig! G06 ble til slutt nr 6 i turneringen med hele 4 seire! Dette lover bra for U16 NM i mai!
Oscar Hellebust er en outstanding spiller! Han leder laget og hans talent for basket skinte ekstra lyst i Södertälje! Oscar scoret helt utrolige 176 poeng i 6 kamper, nesten 30 per kamp! Flere motstanderlag doblet og «var på» Oscar, men de lyktes ikke med å stoppe pointguarden som skyter, finter, driver som ingen andre i den alderen. 


Mer stats om G19, G05 og G06 finner man på websiden til ScaniaCup! https://scania.cups.nu/2022/result/team/31857885


Grattis til alle lag og spillere! Vi håper å se enda flere lag i Södertälje til neste år!


https://www.basket.no/nyheter/2022/beste-norske-i-scania-cup/


Kvinnelaget vant NM bronse!

Postet av Ullern Basket den 5. Apr 2022

BRONSE TIL ULLERN!

Hurra! Outstanding! Fantastisk avslutning i helgen ved en ellers litt trøblete sesong! Ullerns damelag har sikret seg bronsemedaljen i en thriller av en kamp mot Asker. Seieren ble sikret først noen sekunder før slutt, sifrene ble 76:69. Vi gratulerer så mye med medaljen og takker spillerne og coach Ståle Frey for mange spennende kamper denne sesongen!

Les mer om helgen på utvalgte medier og se Marianne Steneruds bilder fra bronsefinalen mot Asker!

EYBL: gutta viste muskler og evner!

Postet av Ullern Basket den 5. Apr 2022

Ullerns G05 reiste til Tallinn for å spille sin andre EYBL turnering i helgen 01.- 03. april. Her følger trener Eirik Ljostveits reisebrev fra turen og de 5 kamper. Well done, boys, coaches and staff ;-)EYBL Runde 3 

Etter å ha måttet stå over runde 2 i EYBL – European Youth Boys League - på grunn av covid restriksjoner var det endelig klart for tur igjen. Denne gangen gikk turen til Estland og Tallinn. Når vi dro til Riga til første EYBL runde før jul var det med mye selvtillit og gode opplevelser i forkant. Vi hadde samtlige spillere friske og skadefrie og hadde nettopp vunnet toppoppgjøret i G17 serien med god margin. Denne gangen var det litt annerledes … 

3 spillere var ute med skade før turneringen startet og det ble stopp for en fjerde allerede etter første kamp. Allikevel visste vi mer om hva vi gikk til, og visste at vi skulle klare å slå greit fra oss! Å ikke ha den bredden i troppen vi er vant til er allikevel alltid uheldig, og vi merket godt etter hvert at flere av dem var savnet. 

Dag 1 ble allikevel en stor opptur! Vi startet dagen med seier mot hjemmelaget, estiske Taltech, og så seier i en jevn og tøff kamp mot latviske BS Cesis. Det ender med seier med 4 poeng i en kamp som er jevn hele veien etter at Oscar Hellebust sender oss i ledelse med 10 sekunder igjen, Cesis bommer en 3-er, må feile, og Emil Unnli er iskald og setter 2 av 2 straffer med 2 sekunder igjen på klokken. 

Dag 2 begynte med en morgenkamp mot latviske BS Pardaugava. Tidlige morgenkamper har aldri vært vår styrke. Vi slurver litt med det vi hadde avtalt å gjøre på forhånd, og på noen enkle ting som normalt sitter. I EYBL straffes det knallhardt! Selv med en god sluttspurt i 4. periode holder det ikke helt. Det ender med tap 58-64. Senere på dagen hadde vi kamp mot BS Ridzene. Ridzene har vært tabelljumbo i begge rundene vi har spilt, vi får tidlig kampen inn i vårt eget tempo, bygger opp et forsprang og det ender med storseier 79-38. Dette inkluderte dunker, pent samspill og en brennheit Oscar Hellebust som senker 7 av 11 treere! En av våre skadde spillere, Scott Priestley, som denne gangen reiste som en del av trenerteamet fikk også sin hovedtrenerdebut da han overtok lederansvaret før 4. periode. Med unntak av et forsøk på å bytte inn en spiller som allerede var på banen ble oppgaven løst på en meget bra måte. 

(reisebrev fortsetter etter bildet...)

Femte og siste kamp var mot North Atlantic Basketball Academy (NABA). Dette er et akademilag som henter spillere fra hele Europa og Afrika til sine skoler i Irland og på Lanzarote gjennom «tryouts». De har i år også tryouts i Norge, den 11. juni. Denne runden var det laget fra Lanzarote vi møtte. Størrelsesmessig, både når det gjelder høyde og styrke, så dette mer ut som ett NBA lag enn et G17 lag. 4 av 5 i startfemmeren var over godt over 2 meter høye. Ferdighetsmessig hang vi derimot med og kampen var tøff og jevnspilt gjennom 4 perioder. Dessverre ender det med litt stang ut også i denne kampen og det blir tap 60-65. 

Vi ender dermed opp med 7 seiere og 3 tap totalt i EYBL denne sesongen. Vi vinner første runde 1 og får 3 plass i tredje runde. Det er bedre enn noe vi hadde våget å håpe på før sesongen startet! 

Vi får Fredrik Kleivdal som MVP i første runde og Oscar Hellebust på all star team i tredje. Begge ender også opp som toppscorere i turneringen, Oscar nr 1 og Fredrik nr 2. I tillegg vinner de også kategoriene for totale assists (Oscar), rebounds (Fredrik), og efficiency (Fredrik). Ikke verst av 2 lokale ullerngutter! 😉

7 seiere gir også delt 1. plass totalt sammen med to andre lag, fordi EYBL bestemte seg for å annullere resultatene i runde 2 da flere lag ikke kunne reise. Nå venter vi på informasjon om hva som er Tiebreaker, for alle har innbyrdes oppgjør mot hverandre. Kanskje ender vi opp med EYBL Superfinale sammen med ni andre lag. Da forhåpentligvis med samtlige spillere tilbake fra skade! Vi ser frem til nye og utfordrende dyst i EYBL som gir laget masse positiv energi og læring!


04.04.2022 

Trener Eirik Ljostveit

Mer info, tabeller, resultater finner man på hjemmesiden til EYBL


Se forøvrig hva Eirik kan gjøre med basketballen(e): https://www.facebook.com/100063566467879/videos/pcb.392163092912570/983088285914184

Innkalling årsmøte for 2021

Postet av Ullern Basket den 10. Mar 2022

Velkommen til årsmøte i Ullern Basket! 

Vi møtes fysisk i Ullern flerbrukshall ved Ullern fotballbane

Onsdag 16.mars kl 19:00 i møterom i 3. etasje

Årsmøte ble varslet 05.02.2022 via Spond, Facebook og ullernbasket.no Ingen innspill ble mottatt.

Påmelding årsmøte: via deltager.no:  https://www.deltager.no/event/aarsmote_Ullern56ers


Saksliste:

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Godkjenne innkallingen, sakslisten og forretningsorden.
 3. Velge dirigent, referent, samt to medlemmer til å underskrive protokollen.
 4. Gjennomgang og godkjennelse av styrets årsberetning for 2021
 5. Gjennomgang og godkjennelse av regnskap for 2021
 6. Gjennomgang og godkjennelse av budsjett for 2022
 7. Forslag fra styre: vedtak ang dugnadsdeltagelse
 8. Valg av styre
 9. Valg av valgkomité
 10. Saker til orientering
  1. Ansettelse av ny sportslig leder Ståle Frey.


Valg:

 1. 1.Styreleder  Tore Kvam  valgt til 2022 (tar ikke gjenvalg)
 2. Nestleder, hallforvaltning, BLNO  Hans-Jörg Schneidt  valgt til 2022 (tar gjenvalg)
 3. Økonomi  Geir Henriksen   valgt til 2022 (tar ikke gjenvalg)
 4. Sponsor   Svein Sollie  valgt til 2023
 5. Seriekontakt, BLNO  Geir Dyngeland  valgt til 2023
 6. Driftsstyre representant  Marius Unnli  valgt til 2023
 7. Joseph Allen  valgt til 2023 (trer ut av styret)
 8. Arrangement  Inga Aune  valgt til 2023
 9. BLNO spillerrepresentant  Elin Kjølseth  valgt til 2023

Valgkomiteen ved Kristofer Anker og Dag Heimdal vil presentere de nye kandidater for styret i møte.


Saksdokumenter fremlegges i møte. 


Ang sak 7:

Forslag fra styret til behandling i årsmøte

For at Ullern Basket skal kunne ivareta sine forpliktelser i forbindelse med driften av f.eks. Ullern Flerbrukshall og fortsatt ha tilgang til dette som en arena for kampavvikling og treninger så er klubben avhengig av at foreldre og foresattes stiller opp med dugnadstimer. Tilsvarende gjelder dersom klubben skal gjennomføre arrangementer i forbindelse med easy basket turneringer eller arrangementer i regi av region og nasjonal karakter.

Det foreslås derfor å innføre en ordning hvor hver spiller/foresatte forplikter seg til minimum å delta på to dugnader i løpet av en sesong med en varighet på 2 til 4 timer pr. gang. Dette er dugnader som går utover det å støtte eget lag ved å sitte f.eks. i sekretariat og vil dreie seg om kioskvakt, hallvakt, rigging i forbindelse med arrangement, sekretariat ifm. arrangement inkludert sekretariat for FIRI liga.  Dugnader vil annonseres minimum 14 dager før arrangementet.

Dersom man ikke har anledning til å stille på dugnad så kan man bytte innbyrdes, alternativt betale seg ut av dugnaden med kr 750,- pr. gang. 

Mars 2022

Styret Ullern Basket

ved styreleder Tore Kvam

Varsel årsmøte for året 2021- Ullern Basket

Postet av Ullern Basket den 5. Feb 2022


Til alle medlemmer i Ullern IF Basket 15 år og eldre.

Det inviteres til årsmøte i Ullern IF Basket for året 2021


Onsdag 16. mars 2022 kl.19:00

fysisk oppmøte i møterom 3.etasje i Ullern Flerbrukshall


Forslag som skal behandles på årsmøte for 2021 skal sendes skriftlig til styret@ullernbasket.no. Det må også komme frem om saken er til orientering eller om det skal fattes vedtak av årsmøte.

Frist for innsendte forslag er 23.02.2022


Overordnet agenda for årsmøte (ihht lovnorm NIF)


 1. Gjennomgang og godkjennelse av styrets årsberetning for 2021
 2. Gjennomgang og godkjennelse av regnskap for 2021 samt revisors beretning.
 3. Gjennomgang og godkjennelse av budsjett for 2022
 4. Gi styre fullmakt til å fastsette treningsavgift
 5. Behandle forslag og saker.[1]    
 6. Valg av styre
 7. Valg av valgkomité
 8. Saker til orientering


Valgt til 2022:

 • Tore Kvam
 • Hans-Jørg Schneidt
 • Geir Henriksen

 

Valgt til 2023

 • Geir Dyngeland
 • Inga Aune
 • Joseph Allen
 • Svein Sollie
 • Elin Kjølseth
 • Marius Unnli

 

Valgkomite på valg:

 • Dag Heimdal
 • Kristofer Anker


[1] Årsmøtet bør gi styret fullmakt til å oppdatere loven i samsvar med fremtidige endringer i NIFs lovnorm for idrettslag.


Styremedlemmer skal velges for to år av gangen. Antall styremedlemmer og varamedlemmer må fylles ut ved vedtakelse av loven, minimum ett styremedlem og ett varamedlem. Alle styremedlemmer, også leder og nestleder, kan velges til spesifikke oppgaver.


Publisert  05.02.2022

Tore Kvam - styreleder Ullern Basket

styret@ullernbasket.no
Hjemmekamp Ullern56ers - Tromsø Storm Ungdom

Postet av Ullern Basket den 1. Feb 2022

I forrige kamp i desember klarte Ullern kvinnelag å hale forspranget i land, det ble 72:66 til slutt. Nå skal de to lagene møtes igjen til dyst i Ullern flerbrukshall. Bli med live i hallen og støtt våre damer!

Billetter til kampen kan kun kjøpes online på siden https://ullernbasket.hoopla.no/sales

Nabooppgjør på søndag - billetter kun online

Postet av Ullern Basket den 21. Jan 2022

På søndag 23.01. kommer Bærums kvinnelag på besøk i Ullern Flerbrukshall. Det er lagenes andre møte i serien, den første tapte Ullern 56ers 52:69 i Ståle Freys første kamp som vikarierende coach for Ullern.  Bærum er favoritt, men Ullern 56ers har siden forrige møte vunnet 3 kamper på rad. Vi er spente på hvordan det nye Ullern takler Bærums blanding av 2 amerikanske importer, 2-3 landslagsaktuelle spillere og mange talenter fra EB i søndagens kamp.


Kom innom hallen, men kjøp billett først! KUN online salg av billetter! Kontrolleres ved inngangen å mobilen din. Det er fortsatt Corona restriksjoner, derfor er det påbudt med munnbind i hallen når man ikke sitter på plassen sin.  Det begrenser også antall tilgjengelige billetter til kun 70 pga 1m avstand på tribunen. Gjestetilskuere bes henvende seg til Bærum Basket for kjøp av billetter, klubben har fått online adgang til bortekvoten billetter

Kjøp billett online her, første mann til mølle:

Voksne 100 kroner

Barn/ungdom yngre enn 20 år har gratis adgang


Vell møtt søndag!
Kom gjerne 30 min før kampen som starter 16:00!

På besøk i Asker!

Postet av Ullern Basket den 14. Jan 2022

NY LEIKVOLLHALL INVIES PÅ LØRDAG!

Etter forrige helgs hjemmeseier over Tromsø skal det i morgen, lørdag 15.01. kl 14:30 måles kreftene med tabelltreer Asker. Kampen spilles i flunkende ny "Leikvollhall C". Vi gratulerer Asker med med den nye hallen! Vi håper dok at vårt damelag kan by på dans og ta med noe tellbart tilbake til Oslo.

I går fikk Norge lettelser på restriksjoner, det åpner for at flere kan se kampen live. Sjekk om det er billetter igjen til salgs og bli med for å heie frem Ullern 56ers! Obs, ingen parkering rett ved hallen.

Kampen kan også ses på livestream på TV2PLAY (€) samt på livsecore på basket.no eller "MinBasket" appen.

Firi-ligaen: Ullern 56ers - Tromsø søndag 09.01.

Postet av Ullern Basket den 7. Jan 2022

Kl 16:00 er det duket for årets første hjemmekamp i Firi-ligaen: Ullern 56ers tar imot Tromsø Storm ungdom. 

Pga den aktuelle Covid situasjonen anbefaler vi at publikum holder seg hjemme og følger kampen på videostream på TV2Play (€) eller på appen "Min Basket" med live resultatstream.

Heia Ullern 56ers!