Det Internasjonale Bandyforbundet (FIB) har nylig bestemt at alle aldersbestemte VM sesongen 2020/21 er avlyst

Postet av Matti Myllykoski den 14. Okt 2020

Situasjonen internasjonalt

Norge skulle arrangert VM U17 gutter i uke 3-2021. VM U19 var lagt til Arkhangelsk samme uke. FIB har drøftet og sondert mulige løsninger for flytting til siste halvdel av mars, men av ulike årsaker ble dette ikke mulig. FIB har per dato ikke tatt stilling til om disse mesterskapene kan avvikles høsten 2021. VM U17 jenter skulle arrangeres i Lidköping i uke 8, men av hensyn til korona-situasjonen blir dette mesterskapet trolig flyttet til primo desember 2021. FIB arrangerer som kjent VM for jenter kun hvert annet år.

 

Situasjonen i Norge

Forbundsstyret har nylig forlenget vedtaket om at all landslagsaktivitet er avlyst inntil videre. For bandy omfatter dette også kretslagsaktivitet (innebandy har ikke kretslags-virksomhet lengre).

På bakgrunn av korona-situasjonen finner forbundet det uansvarlig mht smitte-risiko å samle mange spillere på tvers av flere klubber. Dagens gjeldende smittevernsprotokoller fraråder i tillegg sterkt spillere å trene på tvers av lag i egen klubb.

Forbundet har satt høyeste prioritet på å få gjennomført alt seriespill fra knøtt og lillejenter til elite og muligens old boys og veteran denne sesongen. Dette fordi seriespillet omfatter nærmest alle i norsk bandy. I motsetning til turneringer med mange lag fra ulike miljøer på samme arena, er seriekamper mellom to lag betydelig enklere å håndtere forsvarlig med tanke på smittevern.


Oppdatert info fra: https://bandyforbundet.no/?p=52039&mID=1&mAct=0


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.