Fantastisk NM turnering ga sølv!

Postet av Ullern Basket den 25. Apr 2022

Ullern har greid noe som kun de aller største Ullernfansene på forhånd hadde drømt om: å utfordre Ulriken i finalen! Mange sterke prestasjoner og gode nerver hos alle impliserte måtte til for å komme så langt. Allerede i "gruppefinalen" ble høyre seedete Hop slått med 1 poengs margin. Neste skalpen fulgte i kvartfinalen der "uslåelige" EB85 anført at tidligere Ullernspiller Sofia Brokhaug Koch ble beseiret, men trener Hamremoen hadde lagt en kampplan som ble fulgt og som slo an!

I semifinalen ventet sterke Tromsø. I rekkene til Tromsø finnes årets unge Firi talent med Vilde Havnes og meget sterke Vilde Sjåvik og Ingeborg Gruber som ble valgt inn i Allstar team! Det ble en thriller av en kamp hele veien. 2 minutter før slutt prikket Felicia Dyngeland-Sundén inn en to-poenger til 53:52 og det holdt til seier. En meget sterk lagseier igjen av Ullern! Over all forventning! Ved siden av Felicia (15poeng) bidro 06er Aurora Toyomasu sterkt på scoringsfronten (18poeng), begge prikket inn 3 trepoengere. Fra den meget sterke 06 årgangen fikk også Sophia Priestley og Fanny Dyngeland-Sundén mer enn 30 minutters spilletid. Alle de tre 06ere har denne sesongen samlet sine første erfaringer i Firi laget til Ullern og man kan bare se fra sidelinjen. Om en uke er det allerede U16NM og da kan suksessen for 2006 årskullet fortsette.

Å møte Ulriken i finalen ble som man kunne forvente en tøff affære. U19 laget fra Bergen stiller med mange spillere i Ulrikens Firi lag, et lag som dominerer fullstendig i dameserien. Disse jentene har dominert norsk jentebasket helt siden de ble slått for 5 år siden av Ullern J01 i U16 finalen (og 3 ganger til av Ullern i J19 NM) ! Ulriken spiller helbanepress og det er ikke lett å få ballen kontrollert over midtstreken. Ullern holdt ut kampen og kunne deretter endelig slippe løs jubelen over sølv!

Felicia Dyngeland-Sundén ble belønnet med en plass i Allstar Team sammen med Ingeborg Gruber fra Tromsø og tre Ulriken-spillere! Men hun var ikke den eneste spilleren fra Ullern den dagen fordi sterke 04er Finley Heath fra G19 laget også fikk plass i guttenes allstar team. Gratulerer begge to spillere!

Vi gratulerer Ullerns J19 – spillerne, coach Ellen Hamremoen og alle hjelperne i kulissene - med en meget sterk prestasjon og sølv i U19NM!


Bilde: NBBF

Bilde: Johanna SundénScania Cup 2022

Postet av Ullern Basket den 20. Apr 2022

3 ungdomslag fra Ullern fant veien til Södertälje for å konkurrere i årets utgave av det uoffisielle nordiske mesterskap for klubblag. Klubben hadde nok stilt med et fjerde Ullernlag, men i år ble det en annen prioritering: Ullerns jenter hadde basketsamling i påskeuken med 19 kypriotiske basketjenter fra Keranvos. Meget vellykket event!


For de tre deltagende Ullernlag ble det blandete opplevelser i helgen. Noe stang ut, viktig stang inn da det gjaldt og utur med sekretariatet. Sistnevnte gjaldt for G19 som trodde allerede at laget hadde sikret seg en trepoengs seier over Djurgården i siste gruppespillet. En dommer viste "game over", men iherdige protester fra motstander, et svakt sekretariat og uenighet i dommertrioen sørget for 4 ekstra-sekunder til motstanderlaget. En "vill" treer traff kurven og ga ekstraminutter, motstanderen utnyttet momentum og gutta kasserte et bittert tap. Tapet førte til 2 norske dueller der en kamp ble tapt og en vunnet. G19 skal til NM førstkommende helg og vi tror at laget tar Scania som oppvarming og motivasjon for kommende oppgaver!


G05 fikk en tøff gruppetrekning mot Danmarks beste lag (Falcon) og en av Sveriges 4 beste lag. Men som så mange ganger før i ScaniaCups historie: det mer erfaren norske lag blir, det bedre henger de med: G05 tapte knepent med henholdsvis bare 4 og 2 poeng forskjell – stang ut! I kvalifisering til kvarten var det derimot stang inn: danske BMS Herlev ble slått med 11 poeng. Mye også takket være iherdig innsats fra tribunen der Oppsal G17, Ullern G19 og danske EVN (!) sørget for spetakkel. Takk alle sammen! 
5 av Ullerns G17 kom blant de 50 mestscorende spillere. Det er meget sterkt for et lag som til slutt havner på 8. plass og har spilt mot bla vinner og sølvvinner. Fredrik Kleivdal ble toppscorer for hele G05 årgangen! Fantastisk prestasjon! I tillegg fikk han 3 bestemanns priser tildelt etter kampen. Henrik Schneidt ble assistkonge og fikk 2 bestemanns priser. Men igjen: uten team, ingen individuelle prestasjoner.


Norsk Basket har hyllet G06 og lagets prestasjon i ScaniaCup og det med rette! Laget har prestert over forventning mot meget sterk motstand. At G06 skulle vinne gruppen og vise ekstrem vinnermentalitet i knepne kamper mot basket-storheter som Lobas, BMS Herlev og AIK hadde vel ingen forventet. Deilig! G06 ble til slutt nr 6 i turneringen med hele 4 seire! Dette lover bra for U16 NM i mai!
Oscar Hellebust er en outstanding spiller! Han leder laget og hans talent for basket skinte ekstra lyst i Södertälje! Oscar scoret helt utrolige 176 poeng i 6 kamper, nesten 30 per kamp! Flere motstanderlag doblet og «var på» Oscar, men de lyktes ikke med å stoppe pointguarden som skyter, finter, driver som ingen andre i den alderen. 


Mer stats om G19, G05 og G06 finner man på websiden til ScaniaCup! https://scania.cups.nu/2022/result/team/31857885


Grattis til alle lag og spillere! Vi håper å se enda flere lag i Södertälje til neste år!


https://www.basket.no/nyheter/2022/beste-norske-i-scania-cup/

Kvinnelaget vant NM bronse!

Postet av Ullern Basket den 5. Apr 2022

BRONSE TIL ULLERN!

Hurra! Outstanding! Fantastisk avslutning i helgen ved en ellers litt trøblete sesong! Ullerns damelag har sikret seg bronsemedaljen i en thriller av en kamp mot Asker. Seieren ble sikret først noen sekunder før slutt, sifrene ble 76:69. Vi gratulerer så mye med medaljen og takker spillerne og coach Ståle Frey for mange spennende kamper denne sesongen!

Les mer om helgen på utvalgte medier og se Marianne Steneruds bilder fra bronsefinalen mot Asker!
EYBL: gutta viste muskler og evner!

Postet av Ullern Basket den 5. Apr 2022

Ullerns G05 reiste til Tallinn for å spille sin andre EYBL turnering i helgen 01.- 03. april. Her følger trener Eirik Ljostveits reisebrev fra turen og de 5 kamper. Well done, boys, coaches and staff ;-)EYBL Runde 3 

Etter å ha måttet stå over runde 2 i EYBL – European Youth Boys League - på grunn av covid restriksjoner var det endelig klart for tur igjen. Denne gangen gikk turen til Estland og Tallinn. Når vi dro til Riga til første EYBL runde før jul var det med mye selvtillit og gode opplevelser i forkant. Vi hadde samtlige spillere friske og skadefrie og hadde nettopp vunnet toppoppgjøret i G17 serien med god margin. Denne gangen var det litt annerledes … 

3 spillere var ute med skade før turneringen startet og det ble stopp for en fjerde allerede etter første kamp. Allikevel visste vi mer om hva vi gikk til, og visste at vi skulle klare å slå greit fra oss! Å ikke ha den bredden i troppen vi er vant til er allikevel alltid uheldig, og vi merket godt etter hvert at flere av dem var savnet. 

Dag 1 ble allikevel en stor opptur! Vi startet dagen med seier mot hjemmelaget, estiske Taltech, og så seier i en jevn og tøff kamp mot latviske BS Cesis. Det ender med seier med 4 poeng i en kamp som er jevn hele veien etter at Oscar Hellebust sender oss i ledelse med 10 sekunder igjen, Cesis bommer en 3-er, må feile, og Emil Unnli er iskald og setter 2 av 2 straffer med 2 sekunder igjen på klokken. 

Dag 2 begynte med en morgenkamp mot latviske BS Pardaugava. Tidlige morgenkamper har aldri vært vår styrke. Vi slurver litt med det vi hadde avtalt å gjøre på forhånd, og på noen enkle ting som normalt sitter. I EYBL straffes det knallhardt! Selv med en god sluttspurt i 4. periode holder det ikke helt. Det ender med tap 58-64. Senere på dagen hadde vi kamp mot BS Ridzene. Ridzene har vært tabelljumbo i begge rundene vi har spilt, vi får tidlig kampen inn i vårt eget tempo, bygger opp et forsprang og det ender med storseier 79-38. Dette inkluderte dunker, pent samspill og en brennheit Oscar Hellebust som senker 7 av 11 treere! En av våre skadde spillere, Scott Priestley, som denne gangen reiste som en del av trenerteamet fikk også sin hovedtrenerdebut da han overtok lederansvaret før 4. periode. Med unntak av et forsøk på å bytte inn en spiller som allerede var på banen ble oppgaven løst på en meget bra måte. 

(reisebrev fortsetter etter bildet...)

Femte og siste kamp var mot North Atlantic Basketball Academy (NABA). Dette er et akademilag som henter spillere fra hele Europa og Afrika til sine skoler i Irland og på Lanzarote gjennom «tryouts». De har i år også tryouts i Norge, den 11. juni. Denne runden var det laget fra Lanzarote vi møtte. Størrelsesmessig, både når det gjelder høyde og styrke, så dette mer ut som ett NBA lag enn et G17 lag. 4 av 5 i startfemmeren var over godt over 2 meter høye. Ferdighetsmessig hang vi derimot med og kampen var tøff og jevnspilt gjennom 4 perioder. Dessverre ender det med litt stang ut også i denne kampen og det blir tap 60-65. 

Vi ender dermed opp med 7 seiere og 3 tap totalt i EYBL denne sesongen. Vi vinner første runde 1 og får 3 plass i tredje runde. Det er bedre enn noe vi hadde våget å håpe på før sesongen startet! 

Vi får Fredrik Kleivdal som MVP i første runde og Oscar Hellebust på all star team i tredje. Begge ender også opp som toppscorere i turneringen, Oscar nr 1 og Fredrik nr 2. I tillegg vinner de også kategoriene for totale assists (Oscar), rebounds (Fredrik), og efficiency (Fredrik). Ikke verst av 2 lokale ullerngutter! 😉

7 seiere gir også delt 1. plass totalt sammen med to andre lag, fordi EYBL bestemte seg for å annullere resultatene i runde 2 da flere lag ikke kunne reise. Nå venter vi på informasjon om hva som er Tiebreaker, for alle har innbyrdes oppgjør mot hverandre. Kanskje ender vi opp med EYBL Superfinale sammen med ni andre lag. Da forhåpentligvis med samtlige spillere tilbake fra skade! Vi ser frem til nye og utfordrende dyst i EYBL som gir laget masse positiv energi og læring!


04.04.2022 

Trener Eirik Ljostveit

Mer info, tabeller, resultater finner man på hjemmesiden til EYBL


Se forøvrig hva Eirik kan gjøre med basketballen(e): https://www.facebook.com/100063566467879/videos/pcb.392163092912570/983088285914184