Historien om Divas

Postet av Ullern Bandy den 24. Mai 2021


Bokmålsordboka definerer diva som 'feiret sangerinne el. skuespillerinne; (film)stjerne'. Ordet kommer fra italiensk, og det betyr 'gudinne' (men også 'fremragende sangerinne'). For oss er Divas synonymt med de kuleste jentene i by´n!


Hvor lenge har Divas eksistert? Divas ble opprettet i 2011 av noen pappaer til ivrige jenter. I starten var de rundt 20 stykker. Flere av dagens Divaser har spilt bandy siden de gikk i barnehagen; da var det bandyskole og etter det tok Lars Helle på seg laglederansvar for jentene. Han har ledet laget med stødig hånd i mange år. Nå er Hanna Heed trener for Divas, og hun har vært en Divas helt siden oppstarten. Når hun gikk over til 9´er bandy spilte hun en liten periode for Ready (jenter spiller ikke 11´er men 9´er når de er ferdige 7´er). Divas har hatt rekruttering fra Bærum da jentene har markert seg i gutteklasser i flere cuper i Oslo og Akershus.Hvilke andre klubber har jentelag? Andre jentelag vi har møtt opp gjennom årene er Ullevål, Ready, Stabæk, Solberg, Nordre Sande og Drammen Balllklubb. Ellers har Divas spilt en sesong gutt 08-klassen i tillegg til lillejenteserien.


Er det flere serier? Jentebandy har vokst og nå er det flere serier; minijenter, lillejenter, (7’er) småjenter, jenter og damer (9’er). Ullern stiller i år med lag i to eller tre klasser. Målsettingen er at vi har damelag sesongen 2022/23! I jentebandy er det to årsklasser sammen. Man kan søke dispensasjon om å spille ned, og jenter kan stille i gutteklasse som er to år yngre. Er du født i 2010, kan du altså spille med gutt 2012 uten å søke. 


Hvordan blir man med i Divas? Her rekrutterer vi fra bandyskolen og fra skolemiljøet. Alle kan bli med, og det er lov å være med på trening noen ganger før man betaler og melder seg inn. Det er lav terskel; alle er velkommen uansett ferdigheter! Vi håper etterhvert at jenter kan hospitere opp og ned, alt ettersom hva som gir den aktuelle spilleren best utvikling. Kommende sesong består MiniDivas av 2010-2012. 2013 er også med på treninger og kan prøve seg i kamp. 2014 og yngre er på bandyskolen. Divas er fra 2005-2008. Pt er vi ingen 2009, men dersom noen 2009 ønsker å spille bandy er de også velkommen! MiniDivas har tidligere også hatt et treningssamarbeid med Stabæk. Hanna Heed har også fungert som trener, av og til litt hjelp fra de eldre Divasene. Divas har også bidratt som trenere på bandyskolen med hovedfokus på jentene. Selvom man er Divas kan man vel også trene med gutta? De yngste jentene  (2010 og yngre) trener noe med guttelag i tillegg til MiniDivas.


Kult med rosa drakter, da! Er det viktig for jentene å skille seg litt ut? Rosa drakter er et av våre varemerker. Vi blir lagt merke til på cuper og kamper med våre flotte, rosa drakter. Det har også gitt oss noen spillere! De yngste jentene elsker de rosa draktene. I vinter sa en pappa at rosa drakt og jentetrenere var det beste med bandy. Det var det som ga hans datter motivasjon! Etterhvert blir de så hekta på bandy at drakta er et supplement. Men selv de eldste som er veldig ferdig med rosa er glad i sine rosa drakter, så det må bestå!Divas har i mange år vært med på Frida-cup i Vänersborg i Sverige. Der har de markert seg som et godt, norsk lag i flere år. I tillegg deltar de (i samarbeid med andre klubber som har jentelag) på en treningssamling i Sverige på forsesongen hvert år. Ellers deltar de i Ready jentecup, og skulle i mars 2020 vært med på Relita-cup i Sverige som en av to norske lag. Den ble dessverre avlyst på grunn av pandemien. Divas har også i mange år vært sterkt representert på Ullern bandy sin klubbtur til Sverige.


Ønsker du å spille bandy med Divas, ta kontakt med Wivi.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.