"Ice, ice baby!"

Postet av Ullern Bandy den 22. Apr 2021

Banelauget, fra v: Matti Myllykoski, Haakon Heyerdahl, Joachim (Timmy) Rønneberg, Stian Slydal og Sverre Gaasrud. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Bjørn Leikvang, Terje Pedersen og Åsmund Avdem Fretland. 


Det er kanskje lett å tenke at «is er is», men bak den gode isen på Sletta ligger det mye hardt arbeid, erfaring og ikke minst en god dose kjærlighet. Med ustabile værtyper, en økende medlemsmasse og ønsket om å tilby gode forhold til skoler, barnehager og publikum blir arbeidet med isen ekstra ressurskrevende. Med pandemien økte også antall treninger, noe som resulterte i sprengt kapasitet. Flere folk på isen betyr mindre preppetid som igjen gir dårligere kvalitet på isen. Erfaringene de siste årene viser at vi må tenke nytt, derfor etableringen av Banelauget.

Kort innpå: hva er Banelauget? Banelauget er en sammensatt gruppe folk med et felles ønske om å bidra til god is på Sletta. Det er et supplement til banemannskapet, og skal bidra med alt fra erfaring med is, til kjøring av ismaskin og traktor. Spesielt når værforholdene er utfordrende, vil denne ressursgruppen være til stor hjelp for at isen skal være optimal under de gjeldende forhold.


Hvem er dere? Lauget består av frivillige medlemmer i Ullern bandy. Det er ekstra hyggelig at flere generasjoner er med! Vi er alt fra «gamle ringrever» til pappaer til de yngre spillerne.


Timmy er Banelaugets yngste og blideste medlem.
 
De fleste skjønner at isen ikke legger seg selv. Kan dere fortell litt om grunnarbeidet som må gjøres? Det hele begynner rundt 15. oktober når vi overtar banen fra fotballen. Da har vi ca. 7-14 dager med konstant vanning av banen for å mette underlaget. Her bruker vi store spredere og slanger for å få mest mulig vann ut og ned i underlaget. Når underlaget er skikkelig mettet, skrur vi på kjøleanlegget. Så er bare å vanne, vanne og vanne. Etter hvert kommer det et islag som må pleies. Da går det i høvling med ismaskinen og mer vanning i en lang periode. Tiden avhenger helt av temperaturen i luften. Etter hvert males banen med hvitmaling (Jet-ice). Deretter må denne malingen forsegles med is, før 11 ́er- og syverbanen merkes. Så er det bare å vanne enda mer og krysse fingrene for kaldt vær slik at det fryser. Den ideelle isen er 4-6 cm tykk. Dette er vanskelig å holde gjennom sesongen grunnet all nedbør i form av regn, snø og slaps.


To trofaste travere ligger i dvale til sesongstart. 


Vi hører rykter om ambisjonen «Norges beste is». Stemmer det? Hehe, det er et hårete mål og ha den beste isen i Norge. Men vi skal i hvert fall sørge for å ha en is hvor alle som går på den sier: «Det var utrolig bra is!»


Helt til slutt: kan hvem som helst bli med i Banelauget? Ja, alle er velkomne til å bli med! Eneste som kreves er at man ønsker å bidra til felleskapet i Ullern bandy ved å hjelpe til med isen.


Husk å vinke og smile til banemannskapet og Banelauget neste gang du ser dem :-) Hvis du ønsker å bli med i Banelauget, ta kontakt med Sverre: sverre@360-grader.no 


PS: Baneluaget driver også med generelt vedlikehold og oppgradering av anlegget. Dette er nevenyttige karer som får jobben gjort! Her er før/etter-bilder etter et par timer med snekring:
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.