Kan du trene med forkjølelse?

Postet av Ullern Bandy den 16. Sep 2019

Lurer du på om du bør droppe treninga? Trolig blir du ikke verre av fysisk aktivitet, så lenge du ikke presser for hardt.

Forkjølelse rammer mange i vintermånedene. Lett aktivitet skader trolig ikke.

 Er det greit å gjennomføre treningsøkta, selv med forkjølelse?

Om høsten og utover vinteren må mange regne med både en eller flere luftveisinfeksjoner, men du trenger ikke å droppe treningen om du bare føler deg litt uopplagt. Med en virusinfeksjon i kroppen, er det all grunn til å redusere treningsaktiviteten, sier de fleste spesialister i allmenmedisin

Men lett trening som ikke er anstrengende ser ikke ut til å bety noe for sykdomsforløpet. Når man ikke er frisk, skal man lytte til kroppen. Blir du uvanlig sliten av treninga, er det et tegn på at du må ta det roligere.

Lytt til kroppen og aksepter at kondisjonen er dårligere enn når man er frisk.

Ikke tren med feber

Har du derimot feber, bør du ikke trene. Infeksjoner tilsier i de fleste tilfeller at du må ta det noe med ro. Når du har høy feber bør du holde deg i ro hjemme og unngå all form for trening. Høyt aktivitetsnivå når en infeksjon bryter ut i kroppen, kan svekke kroppens evne til å få kontroll med infeksjonen.

Feber er en infeksjon i hele kroppen også i muskulaturen og dermed også hjertet, og trening kan virke nedbrytende. I verste fall kan trening påvirke hjerterytmen og føre til hjerterytme-forstyrrelser. 

Frisk luft er ikke farlig - men trening skal du holde deg unna mens du har feber.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.