- Det handler om å lære livet, ikke bare lære idretten.

Postet av Matti Myllykoski den 6. Aug 2020

Sigrid Nestgaard Rød, Oslo idrettskrets, rådgiver ungdomsidrett

Ullern Bandy har i år lagt opp til enda mer variert aktivitet enn tidligere. Målet er de gode idrettsopplevelsene, å skape gode medspillere og at alle skal lære. Både barna som deltar, ungdomstrenerne og idrettsforeldrene. 

Carcoaching

Et av virkemidlene er «carcoaching». Hver dag får de foresatte 3 spørsmål fra idrettslaget, som de kan stille i bilturen på vei hjem eller ved middagsbordet etter camp. Spørsmålene er knyttet til aktiviteten og fokusområdene gjennom dagen, for eksempel:

  • Hva er det fineste du har gjort for en medspiller i dag?
  • Hvem har vært viktig for deg i dag på campen?
  • På hvilken måte har du vært utenfor din komfortsone i dag?
  • Hva er du mest takknemlig for?

Barnets svar på de tre daglige spørsmålene fylles inn i et enkelt spørreskjema. En av trenerne på campen, Nils Andreas Svenkerud, forteller at campledelsen får en oppsummering av resultatene på morgenmøtet hver dag.

Nils er vanligvis trener for 2010-kullet i bandy, et kull han har fulgt fra start, fra de ikke kunne stå på skøytene sine ute på isen. Han tar med erfaringer derfra inn i rollen som hovedtrener på campen. Samtidig mener han det er mye igjen å lære. De er ti unge ledere, som alle spiller bandy til vanlig.

- Hvis vi som trenere spør barna hvordan de har hatt det kan det jo hende de faker et smil, så det er ekstra viktig hva de kommer hjem med.

I sommer får de bryne seg på å også skulle lære bort basket, styrketrening, baseball, power walk, tennis, med mer. - Vi lærer utrolig mye av hverandre, understreker han.

Kampledelse: 

En av de andre trenerne, Joachim Rønneberg, lærer barna om dømming av bandykamper. Det er mange hender i været når han spør om noen har lyst til å bli dommere. Joachim forteller at det er vanskelig å dømme i bandy, alt går veldig raskt. Samtidig anbefaler han alle å prøve, og forteller at det gir et nytt perspektiv på spillet. 

Det er mye ledelse i rollen som dommer. 

- Den viktigste oppgaven er å hindre uro, å skape god flyt og fair play. Uten dommere, ville det heller ikke vært kamper. Det er derfor viktig å alltid takke dommeren etter en kamp, uansett om man er fornøyd eller ikke, ler Joachim

Marcus Nilsson i Norges Bandyforbund skryter av opplegget til Ullern Bandy:

– Det handler om å lære livet, ikke bare lære idretten. I tillegg til varierte idretter, inneholder ukeprogrammet også litt teori, som gir noen samtaletemaer å ta med seg hjem.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.