God påske fra Ullern idrettsforening!

Postet av Ullern Idrettsforening den 26. Mar 2024

Hei alle,

Noen har allerede startet påskeferien, mens noen starter ferien først i morgen. Vi har noen lag som skal spille påskecup og noen drar på treningscamp. Noen tar helt fri, mens andre trener hver dag i påsken. 

Påsken er også tid for å slappe av og refleksjoner. Vi trenger å bli minnet på hvordan vi ønsker at idretten skal være og hvordan vi skal oppføre oss som medlemmer, frivillige, tillitsvalgte, ansatte, utøvere og tilskuere i idretten.

Idretten skal være en inkluderende arena der alle er like mye verdt, føler tilhørighet og opplever gjensidig respekt. 

IMG_5619.jpgGro Hammerseng Edin holder et innlegg på en konferanse Scandic Fornebu 15.03.2024

Ullern Idrettsforening har nylig vært på konferanse om inkludering og bevisstgjøring rundt hets, diskriminering og rasisme. Det er en tematikk som idretten har jobbet med over mange år, men det er viktig at vi alle har et bevisst forhold til dette. Vi har nulltoleranse for hets, diskrimering og rasisme i Ullern idrettsforening og vi må jobbe hele tiden for inkludering, Hos oss så jobber med en visjon om at "vi skal være den positive kraften i vårt lokalsamfunn - en levende og inkluderende møteplass for idrettsglede og samhold gjennom hele livet". Det forplikter og med det så skal alle føle seg trygge på å si ifra om noen opplever hets, diskriminering eller rasisme.

Si ifra til oss!

Vi minner om NIF sine etiske leveregler i sin helhet på deres sider: NIFS ETISKE LEVEREGLER

Ullern idrettsforening er veldig takknemlig for at så mange dyktige trenere, foreldre, lagledere og frivillige står på hver eneste dag for at alle medlemmene våre skal oppleve glede. samhold og mestring! Med det så ønsker vi alle sammen en riktig fin påske.

Mvh Ullern Idrettsforening

Sommer Camp Allidrett i uke 27 og 32! Hold av datoene.

Postet av Ullern Idrettsforening den 19. Mar 2024

Rett etter påske så legger vi ut påmeldinger til årets summer camp for Allidrett. Det blir masse forskjellig aktiviteter og kanskje du vil treffe noen nye venner gjennom uka!

Vil du være med på mye moro der du får prøvd deg på våre idretter: Bandy (innebandy), Basket, Fotball og håndball? 

Hold av dato, mer info og påmelding kommer etter påske!

Dato:

uke 27 (1. - 5.juli)

uke 32 (5. - 9.august)

Du vil få fem dager med mye moro, aktiviteter og kanskje får du nye venner!

Det koster kr 500,- for en uke.
Sommer Camp Allidrett i uke 27 og 32! Hold av datoene.

Postet av Ullern Idrettsforening den 19. Mar 2024

Rett etter påske så legger vi ut påmeldinger til årets summer camp for Allidrett. Det blir masse forskjellig aktiviteter og kanskje du vil treffe noen nye venner gjennom uka!

Vil du være med på mye moro der du får prøvd deg på våre idretter: Bandy (innebandy), Basket, Fotball og håndball? 

Hold av dato, mer info og påmelding kommer etter påske!

Dato:

uke 27 (1. - 5.juli)

uke 32 (5. - 9.august)


Du vil få fem dager med mye moro, aktiviteter og kanskje får du nye venner!

Det koster kr 500,- for en uke.
Vår bekymring for frafallet er tidligere varslet! Det må skje noe raskt og politikere må på banen.

Postet av Ullern Idrettsforening den 13. Mar 2024

Vi er også bekymret for frafallet og politikere som ikke tar dette på alvor! Hvor er handlekraften? Skal vi bare se på at utfordringene vokser? Det er ingen overraskelse at Oslo har størst mangel på fotballbaner og anlegg i landet, men hva gjør vi med dette? Vi har tidligere varslet en klubbdød og vi er bekymring for frafallet, men flere politikere er mer opptatt av aksjer og "tastatur-kriging" på Facebook enn å gjøre noe for idretten.

Jeg inviterer både Eirik Lae Solberg og Anita Leirvik North til hjemmelaget lunsj (mye billigere og bedre enn å kjøpe ferdig!) og god dialog for å belyse noen store utfordringer idretten står overfor i Oslo. 

Vi lever i et byråkrati der behovsplan og anleggsutvikling skal kartlegges i forankres i en lengre strategiplan. Det er vel og bra, men mens vi venter så kommer vi til å se at frafallet øker og klubber må si nei til nye medlemmer. Bekymringen er at tilbudet blir for dårlig og banene er elendige så barn og unge slutter med både fotball og annen idrett. Min tillit til politikere er tynnslitt, og når politikere i tillegg kommer med forslag om å trene mindre for å få plass til flere, så vitner det om fullstendig mangel på kompetanse og forståelse for hvor viktig idrett er!

Les artikkelen om Haugerud IF som må si nei til nye spillere. Les artikkelen i Aftenposten:

Haugerud IF har vokst siden 2019. Kanskje for fort, vedgår daglig leder Thor Olav Delgado-Rodriguez. Foto: Olav Olsen


Det som er trist er at Haugerud IF ikke er unike. Langt derifra! Det er mer og mer vanlig, og det er en farlig trend som politikere må gjøre noe med. Det må bevilges mer penger til idrett og det raskt! Vi har ikke tid til å vente flere år på beslutninger skal tas mens utfordringene vokser. Jeg forstår at det er mangel på tomter og plass, men vi må utnytte alle eksisterende anleggsområder bedre. Vi trenger blant annet å fornye vår kunstgressbane som gjør at vår kapasitet blir bedre. Det er flere områder i Oslo som kan benyttes til ok fotballbaner om vi får satt opp lys som f.eks Hullebergmyra. Det er sikkert mange områder i Oslo som kan fornyes og forbedres mens vi venter på mer langsiktige planer om flere tomter til idrettsanlegg.

Vi er bekymret for at frafallet betyr økt gjengkriminalitet og økt narkotikabruk. Det er det ingen som ønsker!

Ullern fotball ble lovet nytt kunstgress i 2024, men politikere bevilget ikke disse pengene allikevel. 

Får NULL av 100 milliarder!

Vi har en 11 år gammel kunstgressbane som lever langt på overtid. Om vinteren så bruker vi masse penger på strøm og brøyting, altså over en million i vinterhalvåret i driftskostnader. Dette er kostnader medlemmene våre må ta. Her burde Oslo Kommune og BYM anerkjenne fotball som en helårsidrett og ta driftsansvaret om vinteren også. Selve driftsavtalen med BYM må revideres og fornyes. Men er en annen viktig diskusjon. 

Det blir is og kunstgresset krøller seg så det blir ujevnt og direkte farlig mange steder.

Skal idretten overleve så må det offentlige bidra i større grad. Øk hodestøtten til kr 500,- nå i 2024. Jeg utfordrer Lae Solberg til å gjøre noe med dette.

Men vi på Ullern er bekymret for at vår kunstgressbane ikke tåler en vinter til. Koblingsbokser til undervarmen går i stykker etter 11 år. Det er da mange steder som ikke får undervarme og kunstgresset blir ødelagt. Denne vinteren så var det direkte uforsvarlig å spille kamper så vi måtte leie andre steder, men det er jo heller ikke lett da kapasiteten er sprengt de fleste steder! Et skrekkscenario er om vi må stenge banen neste vinter. Hva skjer med barn og unge da? Vi kan fornye banen vår til verdens mest miljøvennlig kunstgress og vannbåren varme. Men vi trenger penger og politisk vilje. 

Alexander Aas, daglig leder i Ullern IF Foto: Magnus Nøkland/ TV 2