Sommer Camp Ullern 2021

Postet av Ullern Bandy den 30. Apr 2021

Flere idretter - mer moro!

Alle dagene fra 28. juni - 2. juli får barna 6 treningsøkter per dag! De får trene på alle fem idrettene vi representerer + 1 ny øvelse per dag. Barna møter opp kl 08:30 for innregistrering hver morgen ved entré Flerbrukshallen Ullern, så tar våre utdannede ledere hånd om og veileder gjennom øktene. Hver økt er 50 minutter og 10 min pause til neste økt. Lengre matpause midt på dagen. Barna er ferdig for dagen kl 16:00 og kan hentes opp ved Flerbrukshallen. 

Husk å ta med matpakke gjennom hele uken og egen drikkeflaske. Skifte kan barn gjøre i garderober i hallen. Ta med ute- og innesko samt klær for anledningen. Barna får trenings t-shirts av oss.

Link til påmelding og betaling: https://www.deltager.no/event/sommer_camp_ullern_2021_28062021#init


0 Kommentar

Møt Matti, vår sportslige leder

Postet av Ullern Bandy den 22. Apr 2021


Selv om aktiviteten er lavere i vår- og sommerhalvåret, går det med mye tid med til planlegging, koordinering og møter for å stille best mulig rustet til sesongstart. Et A-lag i Eliteserien, fokuset på å være en breddeklubb for barn og ungdom og en økende medlemsmasse, gjør at det er mer nok å holde fingrene i. Vi møter Matti for en liten prat på Sletta.


Hva gjør en sportslig leder? Som rollen sier, så er det å utvikle den sportslige virksomheten sammen med klubben. Jeg jobber med retningslinjer internt, deltar på ledersamlinger, finner nye trenere til lag, organiserer kalender for treninger og kamper, er kontaktpunktet til Bandyforbundet og de utviklingskonsulenter som finnes der. Jeg brenner for å ta vare på bandytradisjoner, samtidig som det er viktig å utvikle opplevelsene.


Hva er planene fremover? Sommer Camp i uke 26, en fleridretts camp for 8-12 åringer i samarbeid med Ullern IF og Ullern Tennis. Sommerbandyskole i uke 32 for 8-12 åringer, sammen med Røa på Frogner i  nye Sonia Henie ishall. Planlegging av innebandyturnering i uke 38 og generelt planlegge for treninger i hallen for innebandy (når det åpnes for trening). I disse pandemitider må klubben ofte legge alternative planer i tillegg. Det er utfordrende med så korte frister og regler som hele tiden endres. Et eksempel: vi ønsker tilrettelegge for en Sommer Camp med 60 barn (tre grupper à 20 spillere som normalt) men nå er kohortens størrelse på ti personer. Kanskje den blir 20 til sommeren? Slike ting gjør det litt vanskeligere å planlegge og gi tydelig informasjon til alle våre medlemmer. Får vi trene sammen, kan vi skifte i garderober til istrening og deretter ut på barmark? Som sportslig leder er jeg også involvert rundt A-laget både med tanke på trenere, signering av spillere og en del dialog med Bandyforbundet. 

 

Hva tenker du om at Ullern Bandy hadde en medlemsøkning med 17% siste sesong? Det er veldig gledelig! Medlemsøkningen kommer av to ting: at klubben jobber bevisst med rekruttering i de yngste lagene og vår populære Bandyskole der alle er velkommen til å prøve seg. Vi ønsker å være en breddeklubb og tilby et miljø der alle er velkommen. Foreldre og barn oppdager fort hvor spennende og komplett bandyspillet er! 


Matti har bakgrunn som aktiv spiller og trener i Finland, Sverige og Norge.
 

Hva gjør bandy til "den komplette sporten"? Det er noe med de individuelle ferdighetene teknikk, styrke og smidighet kombinert med en en enorm lagdimensjon som gjør bandy så herlig! Bandy sies å være den raskeste av alle lagidretter. Vi sørger for at barn og ungdom lærer seg koordinasjon, fokus og balanse - i tillegg til kondisjon! Spillerne må forholde seg til alle disse elementene. Dagens ungdom får overload av informasjon og digital forstyrrelser - og vi mener bestemt at å holde fokus (som du gjør i bandy når det går fort) hjelper deg senere i skolearbeid og livet til å kunne fokusere på din oppgave akkurat der og da. All mosjon er bevist også eneste medisin uten bivirkninger. Les mer her og her.


Bandy kan for mange være litt mer fremmed enn for eksempel fotball. Har du noen gode råd til foreldre om hvordan de kan hjelpe til rundt laget? Meld deg som lagleder! Det er et morsomt og ikke minst givende verv. Rollen som lagleder krever ingen bandykunnskap, men handler om å være "limet" mellom barna, trenerne, foreldregruppa og klubben. Lurer du på noe, er det bare å spørre noen av våre erfarne lagledere - de er her for å hjelpe deg i gang :-) Det er også viktig at flere foreldre bidrar for å få en velfungerende foreldregruppe rundt barna. Det ideelle er at alle lag har et team på fire til fem personer som aktivt deltar: alt fra å hjelpe til med utstyr, legge vant til kamper, slipe skøyter, sørge for gode sosiale rammer (pizzakvelder, bowling, dra å bade osv), organisering med kioskvakter og dugnader med mer. Vi ønsker å senke terskelen for at flere skal bidra - alt blir mye morsommere og bedre for barna når man deler på oppgavene. Ikke minst er det hyggelig å knytte nye kontakter gjennom fellesskapet idretten står for. Laglederhåndbok - her finner du mer informasjon om det å være lagleder. 


Lykke til med planleggingen videre! Takk for det! Jeg krysser fingrene for at kommende sesong er tilbake til normalen med kamper, cuper og et yrende folkeliv på Sletta i publikumstiden. Forhåpentligvis uten smittevernvakter.


Happy Bandy!

0 Kommentar

"Ice, ice baby!"

Postet av Ullern Bandy den 22. Apr 2021

Banelauget, fra v: Matti Myllykoski, Haakon Heyerdahl, Joachim (Timmy) Rønneberg, Stian Slydal og Sverre Gaasrud. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Bjørn Leikvang, Terje Pedersen og Åsmund Avdem Fretland. 


Det er kanskje lett å tenke at «is er is», men bak den gode isen på Sletta ligger det mye hardt arbeid, erfaring og ikke minst en god dose kjærlighet. Med ustabile værtyper, en økende medlemsmasse og ønsket om å tilby gode forhold til skoler, barnehager og publikum blir arbeidet med isen ekstra ressurskrevende. Med pandemien økte også antall treninger, noe som resulterte i sprengt kapasitet. Flere folk på isen betyr mindre preppetid som igjen gir dårligere kvalitet på isen. Erfaringene de siste årene viser at vi må tenke nytt, derfor etableringen av Banelauget.

Kort innpå: hva er Banelauget? Banelauget er en sammensatt gruppe folk med et felles ønske om å bidra til god is på Sletta. Det er et supplement til banemannskapet, og skal bidra med alt fra erfaring med is, til kjøring av ismaskin og traktor. Spesielt når værforholdene er utfordrende, vil denne ressursgruppen være til stor hjelp for at isen skal være optimal under de gjeldende forhold.


Hvem er dere? Lauget består av frivillige medlemmer i Ullern bandy. Det er ekstra hyggelig at flere generasjoner er med! Vi er alt fra «gamle ringrever» til pappaer til de yngre spillerne.


Timmy er Banelaugets yngste og blideste medlem.
 
De fleste skjønner at isen ikke legger seg selv. Kan dere fortell litt om grunnarbeidet som må gjøres? Det hele begynner rundt 15. oktober når vi overtar banen fra fotballen. Da har vi ca. 7-14 dager med konstant vanning av banen for å mette underlaget. Her bruker vi store spredere og slanger for å få mest mulig vann ut og ned i underlaget. Når underlaget er skikkelig mettet, skrur vi på kjøleanlegget. Så er bare å vanne, vanne og vanne. Etter hvert kommer det et islag som må pleies. Da går det i høvling med ismaskinen og mer vanning i en lang periode. Tiden avhenger helt av temperaturen i luften. Etter hvert males banen med hvitmaling (Jet-ice). Deretter må denne malingen forsegles med is, før 11 ́er- og syverbanen merkes. Så er det bare å vanne enda mer og krysse fingrene for kaldt vær slik at det fryser. Den ideelle isen er 4-6 cm tykk. Dette er vanskelig å holde gjennom sesongen grunnet all nedbør i form av regn, snø og slaps.


To trofaste travere ligger i dvale til sesongstart. 


Vi hører rykter om ambisjonen «Norges beste is». Stemmer det? Hehe, det er et hårete mål og ha den beste isen i Norge. Men vi skal i hvert fall sørge for å ha en is hvor alle som går på den sier: «Det var utrolig bra is!»


Helt til slutt: kan hvem som helst bli med i Banelauget? Ja, alle er velkomne til å bli med! Eneste som kreves er at man ønsker å bidra til felleskapet i Ullern bandy ved å hjelpe til med isen.


Husk å vinke og smile til banemannskapet og Banelauget neste gang du ser dem :-) Hvis du ønsker å bli med i Banelauget, ta kontakt med Sverre: sverre@360-grader.no 


PS: Baneluaget driver også med generelt vedlikehold og oppgradering av anlegget. Dette er nevenyttige karer som får jobben gjort! Her er før/etter-bilder etter et par timer med snekring:
0 Kommentar

Sommerens treningsklær er nå på lager - kjøp og løp!

Postet av Ullern Bandy den 20. Apr 2021


Om du skal kjøre intervaller, drive styrketrening eller bare trikse litt i gata så gjør det med stil! Nå finner du nye t-skjorter og shorts med klubblogo på: https://www.torshovsport.no/klubbservice/klubbkolleksjoner/hockey-og-bandy/ullern-bandy0 Kommentar

Powered by: Bloc